Podpisan Letni načrt sodelovanja med Policijo in Združenjem policijskih šefov Slovenije za leto 2024

26.03.2024

Predsednik Združenja policijskih šefov Slovenije, mag. Franc Virtič in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta 20. marca 2024 podpisala Letni načrt sodelovanja med Policijo in Združenjem policijskih šefov Slovenije za leto 2024. Podpisu je prisostvoval tudi Tomaž Pečjak z Generalne policijske uprave, ki je pooblaščen za sodelovanje z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami. Podpisan […]

Predsednik Združenja policijskih šefov Slovenije, mag. Franc Virtič in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta 20. marca 2024 podpisala Letni načrt sodelovanja med Policijo in Združenjem policijskih šefov Slovenije za leto 2024. Podpisu je prisostvoval tudi Tomaž Pečjak z Generalne policijske uprave, ki je pooblaščen za sodelovanje z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami.

Podpisan letni načrt sodelovanja obsega izvedbo naslednjih aktivnosti v letu 2024:

  • organizacijo okroglih miz, strokovnih razprav in posvetov,
  • organizacijo posveta o razvoju in vlogi kodeksa policijske etike v slovenski policiji,
  • sodelovanje pri aktivnostih policije v povezavi s širjenjem varnostne kulture na območju Republike Slovenije,
  • sodelovanje pri razvoju policijske stroke in
  • sodelovanje pri promociji policije.

V nadaljevanju je potekal pogovor o dosedanjih aktivnostih in ambicijah združenja. V pogovoru sta oba izpostavila pomembno vlogo vodij, ki z odgovornim delom, strokovnostjo in lastno integriteto skrbijo za zakonitost, strokovnost in spoštovanje človekovih pravic ter temeljnih svoboščin pri izvajanju pooblastil in nalog policije. Za krepitev vloge vodij in njihovo uspešno in odgovorno delo bo potrebno še dodatno okrepiti ustrezne kompetence in hkrati skrbeti za dobre medosebne odnose v kolektivih, ki jih vodijo.

 

Preberite tudi

Podpis sporazumov o sodelovanju s Policijo in Ministrstvom za notranje zadeve

Predsednik ZPŠS Franc Virtič je danes, skupaj s predsedniki drugih  veteranskih in stanovskih organizacij slovesno podpisal sporazume o sodelovanju s Policijo in Ministrstvom za notranje zadeve. Novi sporazumi so posledica spremembe Pravilnika o sodelovanju policije z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami.