Korona virus – pismo Združenja policijskih šefov Slovenije

23.03.2020

Spoštovani vodje! Soočamo se z globalno zdravstveno ogroženostjo, skoraj v celoti je moteno družbeno življenje in delo, ki zagotavlja proizvodne in storitvene dejavnosti. Skupnost tudi v takšnih razmerah od nas pričakuje, da bomo učinkovito in uspešno opravili vse policijske naloge. V Združenju policijskih šefov smo prepričani, da bomo pričakovanja skupnosti v celoti izpolnili in poskrbeli za visoko stopnjo […]

Spoštovani vodje!

Soočamo se z globalno zdravstveno ogroženostjo, skoraj v celoti je moteno družbeno življenje in delo, ki zagotavlja proizvodne in storitvene dejavnosti.

Skupnost tudi v takšnih razmerah od nas pričakuje, da bomo učinkovito in uspešno opravili vse policijske naloge. V Združenju policijskih šefov smo prepričani, da bomo pričakovanja skupnosti v celoti izpolnili in poskrbeli za visoko stopnjo varnosti kljub temu, da delujemo v močno spremenjenih okoliščinah. Vsi policisti smo pri svojem delu izpostavljeni morebitni kužbi, ki se lahko razširi v naš kolektiv, v našo družino, med naše najdražje. Ta realna ogroženost zagotovo vpliva na počutje vseh zaposlenih.

V skrbi za varnost v naši skupnosti in za kvalitetno izvedbo vseh nalog in aktivnosti policije, smo tudi policijski šefi izpostavljeni okoliščinam, ki si jih do pred kratkim nismo mogli niti predstavljati. Poleg organizacije in vodenja dela je izjemno pomembna krepitev ustreznega delovnega vzdušja, dobrih medosebnih odnosov, razumevanja, vzajemnega spoštovanja in zaupanja ter prevzemanja odgovornosti. Od tega je odvisno uspešno izvajanje naših nalog in nenazadnje krepitev zaupanja, ki ga imamo med ljudmi. V teh kriznih razmerah je to še posebej pomembno in prepričani smo, da se policijski vodje tega zavedamo.

V Združenju policijskih šefov zaupamo vodstvu Policije in Ministrstva za notranje zadeve, ki z različnimi organizacijskimi ukrepi in predlaganimi pristopi skrbita za to, da se stopnja ogroženosti zaposlenih zmanjša na najmanjšo možno raven.

Vsem vodjem pri teh prizadevanjih izrekamo iskreno podporo v želji, da se življenje v skupnosti in naše delo čim prej vrne v ustaljene tirnice in, da bomo lahko takrat vsi s ponosom pogledali nazaj na opravljeno delo.

Hvala vsem in ostanite zdravi!

Franc Virtič, predsednik ZPŠ

Preberite tudi

Podpis sporazumov o sodelovanju s Policijo in Ministrstvom za notranje zadeve

Predsednik ZPŠS Franc Virtič je danes, skupaj s predsedniki drugih  veteranskih in stanovskih organizacij slovesno podpisal sporazume o sodelovanju s Policijo in Ministrstvom za notranje zadeve. Novi sporazumi so posledica spremembe Pravilnika o sodelovanju policije z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami.