Združenje policijskih šefov je 14. 11. 2014 organiziralo družabno srečanje na Ptuju.

Iz gostišča Pri Tonetu smo se odpravili po »peš mostu« proti Ptujski vinski kleti, kjer smo imeli ogled kleti in degustacijo. Ptujska vinska klet je opremljena z zvočnimi in svetlobnimi efekti, ki se prepletajo s podobo čudovitih lesenih sodov. V vinskem arhivu pa se obiskovalec sreča z zakladi kleti, kot je najstarejše slovensko arhivsko vino iz leta 1917 iz Zlate trte.

Po končanem ogledu smo se sprehodili skozi staro mestno jedro Ptuja. Ptuj (latinsko Poetovio, nemško Pettau) je mesto in središče mestne občine Ptuj. Je eno najstarejših mest v Sloveniji. Območje mesta je bilo poseljeno že v mlajši kameni dobi, v antiki se je iz vojaškega tabora razvila rimska utrdba Poetovio. Srednjeveški del mesta se je naslonil na vznožje Grajskega griča. Mimo Ptuja je potekal tudi zgodovinsko pomemben prehod čez Dravo, kjer je potekala trgovska pot med Baltskim in Jadranskim morjem imenovana Jantarna cesta.

Na zadnjem obronku Slovenskih goric, ki se razteza skoraj do Drave, stoji mogočna utrdba – Ptujski grad. Grad Ptuj ali Ptujski grad stoji na griču nad mestnim jedrom Ptuja. Pogled z gradu nam nudi razgled na Ptuj z okolico in Ptujsko jezero.

Po organiziranem ogledu gradu, se nam je prilegla dobra hrana, zato smo se odpravili na naše izhodišče, kjer nas je čakala okusna večerja v gostišču »Pri Tonetu«.

Edvard Cvetko, podpredsednik